GIDA İNTOLERANS NEDİR?
Gıda intoleransı, yediğiniz bir gıdayı tam olarak sindirememenizden kaynaklı çözülmemiş olan proteinlerin bağırsağınızda emilmesidir. Vücudumuz bu durumu bir düşman gibi algılar ve bağışıklık sistemimiz IgG antikorları üretmeye başlar. Gıda intoleransı vücudumuz da kilo almadan halsizliğe kadar birçok rahatsızlığa yol açabilmektedir. Gıda intoleransı gıdanın tüketiminden sonra gecikmeli olarak ortaya çıkmaktadır, bu açıdan rahatsızlığın gıda intoleransı olduğu fark edilememektedir. Gıda intoleransı bir çok kronik hastalığın zemininde rol oynamaktadır. Bu gıdalar tüketilmeye devam ettikçe bağışıklık yanıtı artmaya başlar. IgG antikorları ölçülerek hangi gıdaya duyarlılığınız olduğunu tespit ederek o gıdadan uzaklaşmak hayat kalitenizi arttıracaktır.
GIDA İNTOLERANS BELİRTİLERİ
Gıda intolerans belirtileri arasında yol açtığı rahatsızlıklar baş ağrısı, migren, yorgunluk, şişkinlik, ishal, irritabl bağırsak sendromu, hazımsızlık, diyete rağmen kilo verememe gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Tüm bu istenmeyen rahatsızlardan kurtulmak için gıda intolerans testi yapılmalıdır. Gıda duyarlılığı tespit edilerek o gıdadan uzaklaşarak bu tür kronik rahatsızlıklardan kurtulabilirsiniz.
GIDA İNTOLERANS TESTİ
Gıda intolerans testi, yapılarak vücudunuzun sindiremediği gıda tespit edilebilir. Gıda intolerans testi yaptırarak vücudunuzda hangi besine karşı IgG antikoru oluşturduğunu tespit edilir. Bir gıdaya intoleransınız var ise bu durum bağırsaklarınızda enflamasyona yol açar ve bağırsak dokusunu bozabilir Hangi gıdalara karşı duyarlılığınız olduğunu anlamanın en iyi yolu gıda intolerans testi yaptırmaktır. Fakat Gıda intoleransı Testi yaygın olarak kullanılan bir terimdir ve farklı yöntemler için kullanılmaktadır. Kesin sonuçları sağlayabilecek güvenilir ve bilimsel bir testin hangisi olduğunu bilmekte oldukça önemlidir. Laboratuvarlarımızda gıda intolerans testi olarak FOODPRİNT testi uygulanmaktadır. FOODPRİNT testi içerisinde 222 adet gıdaya bakılmaktadır. Bir çok gıda intolerans testi sizlerden kan alınıp yurtdışına gönderilmektedir. Uzun sürelerde sonuç gelmektedir. FOODPRİNT testi yeni nesil mikro array teknolojisi sayesinde her gıda antikoru için iki kez ölçüm ile arttırılmış güvenilirlik ve özgüllük ile kendi laboratuvarlarımızda çalışılmaktadır. FOODPRİNT Gıda intolerans Testi laboratuvarlarımızda 2 günde sonuçlanmaktadır. Duyarlılığın derecesini gösteren sayısal IgG değerleri raporlanır.
FOODPRİNT GIDA İNTOLERANS TESTİ
İngiltere merkezli CAMBRIGDE NUTRITIONAL SCIENCES Omega Diagnostic markasına ait olan FOODPRINT gıda intolerans testi laboratuvarlarımızda çalışılmaktadır. FOODPRİNT gıda intolerans testi tek panelde 222 gıdaya bakmaktadır. Mikro array teknolojisi ile her gıda antikoru için iki kez ölçüm ile arttırılmış özgünlük ve güvenliğe sahiptir. Foodprint gıda intolerans testi duyarlılığın derecesini gösteren sayısal değer olarak verilir. FOODPRINT gıda intolerans testi kişiye özgü beslenme rehberi ile doktor ve diyetisyenlere IgG test sonucuna göre kişiye özgü eliminasyon diyeti planlama rehberi sunar.
FOODPRINT GIDA İNTOLERANS TESTİ NEREDE YAPILIR?
FOODPRINT gıda intolerans testi Fatih Bakırköy Beylikdüzü ve Kadıköy’de bulunan laboratuvarlarımızda yapılmaktadır. FOODPRINT testi kendi laboratuvarlarımızda mikroarray teknolojisi ile çalışıldığı için 2 günde sonuçlanmaktadır. FOODPRINT gıda intolerans testi sonucu 222 gıdaya intolerans derecesini gösteren açık ve anlaşılır bir rapordur. FOODPRINT testi raporunuz çıktıktan sonra sizlere ücretsiz diyetisyen desteği de sağlamaktayız. Dilerseniz çağrı hattımızdan bizleri arayarak hasta danışmanlarımızdan FOODPRİNT Gıda intolerans Testi hakkında detaylı bilgi ve randevu alabilirsiniz.
GIDA İNTOLERANS TESTİ FİYATI
Gıda intolerans testi fiyatı laboratuvar ve hastanelerde içinde bakılan gıda sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Gıda intolerans testi FOODPRINT Testİ fiyat bilgisi almak için çağrı merkezimizden hasta danışmanlarımızı arayabilir dilerseniz testiniz için randevu alabilirsiniz.
FOODPRINT İçinde Bakılan Gıdalar
|
SÜT ÜRÜNLERİ / YUMURTA |
Alfa-Laktalbumin |
Yumurta Beyazı |
Süt (Manda) |
Beta-Laktalbumin |
Yumurta Sarısı |
Süt (İnek) |
Kazein |
Süt (Koyun) |
Süt (Keçi) |
|
BALIK / DENİZ ÜRÜNLERİ |
Epaguette Yosunu |
Morina Balığı |
Midye |
Kırmızı Çipura |
Spirulina Yosunu |
Yengeç |
Ahtapot |
Karides |
Wakame Yosunu |
Mürekkep Balığı |
İstiridye |
Dil Balığı |
Hamsi |
Müren Balığı |
Tatlısu Levreği |
Kalamar |
Kaya Midyesi |
Mezgit |
Turna Balığı |
Kılıç Balığı |
Levrek |
Barlam (Hake) Balığı |
Pisi Balığı |
Ton Balığı |
Sazan Balığı |
Ringa |
Çipura |
Kalkan |
Havyar |
Istakoz |
Ustura Deniz Tarağı |
Deniz Salyangozu |
Deniz Tarağı |
Uskumru |
Somon |
Tarak |
Kum Midyesi |
Fener Balığı |
Sardalya |
Alabalık |
|
MEYVE |
Elma |
İncir |
Kavun |
Erik |
Kayısı |
Üzüm (Siyah/Kırmızı/Beyaz) |
Dut |
Nar |
Avakado |
Nektarin |
Kuru Üzüm |
Muz |
Greyfurt |
Zeytin |
Ahududu |
Böğürtlen |
Guava Meyvesi |
Portakal |
Kırmızı Frenk Üzümü |
Siyah Frenk Üzümü |
Kivi |
Papaya |
Ravent |
Yaban Mersini |
Limon |
Şeftali |
Çilek |
Kiraz |
Misket Limonu |
Armut |
Mandalina |
Kızılcık |
Liçi |
Ananas |
Hurma |
Mango |
Karpuz |
|
TAHILLAR |
Amarant Tohumu |
Durum Buğdayı |
Mısır Unu ( İrmiği ) |
Kavuzlu Buğday |
Arpa |
Gliadin |
Kinova |
Buğday |
Karabuğday |
Malt |
Pirinç |
Buğday kepeği |
Mısır |
Darı |
Çavdar |
Tapyoka |
Yulaf |
Kuskus |
|
BİTKİLER / BAHARATLAR |
Anason |
Kişniş Otu |
Şerbetçi Otu |
Tane Biber (Kara/Beyaz) |
Fesleğen |
Kimyon |
Meyan Kökü |
Biberiye |
Defne Yaprağı |
Köri (Karışık Baharat) |
Mercanköşk |
Safran |
Papatya |
Dere Otu |
Nane |
Ada Çayı |
Arnavut Biberi |
Sarımsak |
Hardal Tohumu |
Tarhun Otu |
Kırmızı Acı Biber |
Zencefil |
Isırgan Otu |
Kekik |
Tarçın |
Ginkgo |
Hint Cevizi |
Bahçe Nanesi |
Karanfil |
Ginseng |
Maydanoz |
Vanilya |
|
ET |
Sığır Eti |
At Eti |
Keklik Eti |
Hindi Eti |
Tavuk Eti |
Kuzu Eti |
Domuz Eti |
Dana Eti |
Ördek Eti |
Deve Kuşu Eti |
Bıldırcın Eti |
Geyik Eti |
Keçi Eti |
Öküz Eti |
Tavşan Eti |
Yaban Domuzu Eti |
|
DİĞER |
Agar Agar |
Kestane |
Bal |
Transglutaminaz |
Aloe Vera |
Kakao Çekirdeği |
Mantar |
Ekmek Mayası |
Şeker Kamışı |
Kahve |
Siyah Çay |
Bira Mayası |
Keçiboynuzu |
Kola Cevizi |
Yeşil Çay |
|
SERT KABUKLI / TAHUMLU YEMİŞLER |
Badem |
Keten Tohumu |
Çam Fıstığı |
Ayçekirdeği |
Brezilya Fındığı |
Fındık |
Antep Fıstığı |
Yer Bademi |
Kaju Fıstığı |
Makadamya Fındığı |
Kanola |
Ceviz |
Hindistan Cevizi |
Yer Fıstığı |
Susam |
|
SEBZELER |
Enginar |
Lahana (Kıvırcık/Beyaz) |
Pırasa |
Arpacık Soğanı |
Kuşkonmaz |
Kapari |
Mercimek |
Soya Fasulyesi |
Patlıcan |
Havuç |
Marul |
Ispanak |
Bakla |
Karnabahar |
Sakız Kabağı |
Balkabağı |
Yeşil Fasulye |
Kereviz |
Soğan |
Tatlı Patates |
Kuru Fasulye |
Pazı |
Bezelye |
Domates |
Kırmızı Barbunya |
Nohut |
Biber (sarı,Kırmızı,Yeşil) |
Şalgam |
Kırmızı Pancar |
Hindiba (Radikal) |
Patates |
Su Teresi |
Brokoli |
Salatalık |
Turp |
Manyok Kökü |
Brüksel Lahanası |
Rezene |
Lahanası (Kırmızı) |
Roka |